Svenska Spots

Världen

Reserep.

Galicien

Våren -98

Avresa

Efter besök på lite mer klassiska vindsurfingspots som Tarifa och Kanarieöarna kände Marcus och jag att det var dags att komma bort från de vanliga turistmålen och prova något nytt. Vi ville hitta den där pirrande äventyrskänslan som en gång fick oss att fastna för vindsurfing. Återuppleva spänningen från första gången när vi, tillsammans med Polska jordgubbsplockare, gömde oss för campingvärdar i snåren på Öland. Målet skulle bli Galicien i nordvästra Spanien, ensligt, blåsigt och stora vågor!

Sagt och gjort köpte vi oss ett ex av Gula Tidningen och började filosofera över VW-bussar inne på Deyras pizzeria. Tre dagar senare hade vi fastnat för en himmelskblå skönhet som vi fick till ett pris som inte gick att motstå... Folke som suttit och häckat på ett vindfattigt Filippinerna tog första planet hem så fort han fick höra om våra planer och två veckor innan avresa tog Långan sitt förnuft till fånga och inser att surf är att föredra framför tentor och studier på Handels. Som vanligt dyker det dock upp små tidskrävande problem som försenar avresa. Ett tydligt exempel är när Svensk bilprovning sätter fem 2:or endast 3 dagar innan planerad avfärd... Men efter ett par nätters power-meck, ny värmekammare, nytt tändsystem, nya bromsrör, nytt kopplingsrör, en mindre eldsvåda och lite filterbyten så hade vi mer än fördubblat bussens värde och var slutligen redo för avfärd endast fyra dagar efter planerna. (Sahlens VW-skrot är en guldgruva!!!)

Power Meck

Sol, värme, vind, vågor... Redan vid Nyköping väcks vi ur drömmarnas värld när vi bittert får känna av resultatet av ett icke fungerande värmesystem... Med tre par byxor, extra tröjor, mössor och vantar fortsätter vi färden genom Danmark, Tyskland, Belgien och Frankrike. Efter att, via vindrutan, ha sett toppen av Eiffeltornet i 5 minuter blev vårt första riktiga stopp Biarritz. Här plockar Långan fram sina kunskaper i Franska och briljerar med både en och två artighetsfraser, vilket kommer väl till pass när vi klev in hos en lokal shaper (psm surf) för att köpa brädor. Efter att ha förklarat vår prisnivå går de längst in i butiken och plockar fram två brädor som i mångas ögon säkerligen skulle betraktas som gamla ladugårdsdörrar men som genast tände en låga i våra hjärtan.

Avresa   På jakt efter surf    Galicien   Regn och vind   Dagen D   Spots

 

Copyright ©1999 All rights reserved.
Created by Petter Sevenius