Svenska Spots

Världen

Reserep.

Nya Zealand

Vintern 1999

Ni har säkert hört det tidigare men Nya Zealand har allt. Från gyllene sandstränder till branta klipp och lavastränder, gröna kullar och vilda berg, rykande vulkaner och frodiga regnskogar, blånande glacierer, djupa fjordar och hisnande vattenfall. Nya Zealand är ett jorden i miniatyr. Nya Zealand ligger nästan precis på andra sidan jordklotet i jämförelse med Sverige och tidsförskjutningen är på tolv timmar. Till ytan är det ungefär halva Sverige och klimatet är omvänt så deras högsommar infaller när vi har som kallast och snöigast här hemma.

Efter att under flera år ha drömt om NZ bestämde jag mig för att nu måste det bli av. Efter viss övertalning hade jag lyckats övertyga mina chefer om att en drygt två månaders ledighet var nödvändig för att jag skulle kunna fortsätta jobba. Planen var att jag skulle inleda med ett par veckor i WA för att segla av mig värsta abstinensen och sedan fortsätta till NZ. Väl framme i Auckland hade jag en hyrbil som väntade och fick i rusningstrafiken snabbt ställa om till att köra på vänster sida. (Tips: ser du en bil som slår på vindrutetorkarna i en korsning så var försiktig)

Miljonstaden Auckland är helt omgiven av vatten och är känd som City of Sails vilket inte är någon överdrift. Segling är en central del av Auckland men för windsurfing är det inte något riktigt blåshål. Det seglas dock en hel del course/slalom och raceboard, One Design är en betydligt större klass här än hemma och Aaron McIntosh är ett stort OS hopp inför Sidney 2000.

Intro   Nordön    Turista   Queenstown    Taranaki   Spots   Prolog

 

Copyright ©1999 All rights reserved.
Created by Petter Sevenius