Tips

Vindsurfingens historia
Trimma din utrustning
Hängsele
Fotstroppar
Vattenstarten
Gippa
Kryss
Segla snabbare
Duck-Jibe
Spin Out
Laga brädan
Laga fenan
Lär dig tyda molnen

Calles trick sida

Fotstropparna

Det är viktigt att du står på alla tre benen: masten och båda benen ett vanligt nybörjar problem är att man får allt för mycket vikt på aktern och slutar plana, lovar redan innan man får fötterna på plats. Här på bilderna kan du se steg för steg hur du fördelar vikten på masten och fötterna ut över de tre benen så finns det tre håll punkter till som är viktiga kroppställningen, riggställningen och timingen, den riktiga timingen beror på planingen håll blicken framåt anpassa dig till vinden fall ner i vind, vänta på en by eller vid stark vind lova lite för att få lagom fart och kontroll på brädan.

1. Placera den främre foten mellan mastfoten och de främre fotstropparna och den bakre foten mellan främre och bakre fotstropparna. Rikta knä höfter överkropp och huvud snett framåt böjt mot fören. Fördela din vikt jämnt på fötter och mastfot. Håll riggen så upprät som möjligt så får du mer tyngd på mastenfoten.

2. Böj knäna ännu mera framåt och häng i hängsele linorna för att lätta vikten på fötterna. då pendlar överkroppen och riggen lätt framåt. Lyft fram foten och för in den ifrämre fotstroppen.

3. Nu skall vi trycka bakfoten bakåt och skjuta in den i bakre fotstroppen. Viktigt: se inte ner på fötterna när du gör den här manövern håll blicken fäst framåt mot bogen, så att vikten inte oönskat hamnar bakåt.

4. Nu planar brädan. räta upp dig för att fördela vikten mer på aktern och försök hitta den optimala vikt för delningen så att du får den bästa farten.

 

Copyright ©1999 All rights reserved.
Created by Petter Sevenius