Tips

Vindsurfingens historia
Trimma din utrustning
Hängsele
Fotstroppar
Vattenstarten
Gippa
Kryss
Segla snabbare
Duck-Jibe
Spin Out
Laga brädan
Laga fenan
Lär dig tyda molnen

Calles trick sida

Vattenstart

Vattenstart gör att du kan segla mindre brädor men du lär dig bäst på en stor bräda.Du kan lära dig den rätta känslan av att vattenstarta genom att på en stor bräda böja dig ner på bakbenet och låta fram benet släpa i vattnet så djupt du kan och sedan ta dig upp igen. De första av de följande momenten kan du öva på grunt vatten gå ut på djupare vatten vart efter att du känner att du klarar av det.

1 - Brädan ligger tvärs vindriktningen med riggen i lä. Greppa masten med främre handen ovanför bommen.

2 - Med bakre handen trycker du ner brädan och drar upp riggen på den. Brädan lyfter upp igen.

3 - Dra sedan masten mot lovart över huvudet. Greppa bommen med bakhanden och skota hem lite grann. Samtidigt som du simmar med benen.

4- Flytta över mastarmen till bommen och styr upp brädan. Vrid främre delen av kroppen mot mastfoten och sträck mastarmen. Skota hem med bakarmen försiktigt.

5 - Nu pacerar du din bakre fot mitt på brädans längd axel framföt den bakre stroppen. Vinkla benet och dra åt dig brädan. Glöm inte att sträcka på armarna.

6 - Med sträckt mastarm för du upp riggen så långt som möjligt. Luta sedan överkroppen framåt för att få tyngden på mastfoten. Skota sedan försiktigt med bakhanden.

7 - Nu drar seglet och brädan rör sig framåt. Simma med bakbenet och dra dig upp försiktigt i riggen. Kroppsvikten in mot seglet. Nu är det dags att placera den främre foten på brädan nära mastfoten.

8 - När du väl är uppe ska du släppa ut seglet lite och sedan falla av en aning för att få fart.

 

Copyright ©1999 All rights reserved.
Created by Petter Sevenius